Puppysocialisatiecursus

Wist u dat de socialisatiefase de belangrijkste fase in het leven van uw hond is? Deze gevoelige periode duurt maar 12 weken en is onomkeerbaar. Wacht daarom niet te lang met inschrijven zodat u op tijd kunt beginnen met de puppysocialisatiecursus.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1344.jpg

In de socialisatieperiode is het belangrijk dat uw pup kennis maakt met verschillende geluiden, geuren, mensen en andere honden. Ze zijn nog erg nieuwsgierig en vinden alles interessant. Door gebruik te maken van deze periode en de prikkels gedoseerd aan te bieden wordt uw pup gesocialiseerd.

Na 12 weken begint de tweede socialisatiefase, de angst voor het onbekende. Het is belangrijk dat ook hier aandacht aan wordt besteed. Uw pup moet kennis maken met alles wat in een hondenleven van belang is. Op deze manier kan uw pup zich ontwikkelen tot een sociale hond met voldoende zelfvertrouwen.

Onze puppysocialisatiecursus bestaat uit 10 lessen waarvan 1 theorieles. De groepjes zijn klein (maximaal 5 pups) zodat er voldoende aandacht is voor alle pups. Socialiseren staat centraal, maar er wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan het aanleren van commando’s en vragen vanuit de groep.

De theorieles wordt online via Zoom gegeven, deze les kunt u dus makkelijk thuis bekijken. Honden communiceren door middel van lichaamstaal, als hondeneigenaar is het heel erg belangrijk dat u de signalen leert kennen die uw hond afgeeft. Hierdoor kunnen veel problemen worden voorkomen, maar daarnaast leert u uw hond ook veel beter kennen.

De volgende onderwerpen komen onder andere tijdens de cursus aan bod:

– Lichaamstaal (theorieles)
– Basiscommando’s
– Aandacht oefeningen
– Mee lopen zonder trekken
– Kennis maken met vreemde ondergronden
– Kennis maken met vreemde objecten
– Balans en coördinatie

Er starten nieuwe groepen op onderstaande data:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is puppy-1903313_1920-1024x683.jpg