Marianne Alberts

Mijn naam is Marianne Alberts, ik woon samen met mijn man in een klein dorpje in Twenterand.

Al mijn hele leven heb ik een grote passie voor dieren en ik vind het onwijs leuk en interessant om steeds meer te leren over hoe een dier zich gedraagt en hoe wij als mensen daar ook invloed op kunnen hebben.

Ik heb de opleiding dierenverzorging/dieren trimmer afgerond en daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd over het gedrag en trainen van honden. Waaronder opleiding van de Martin Gaus academie. Ik vind het super belangrijk dat tijdens het trainen wordt gekeken hoe een hond zich voelt. De emotie achter het gedrag van een hond is zo belangrijk om te weten, alleen dan kun je de hond gaan leren begrijpen.

Naast mijn werk bij de hondenschool, werk ik ook bij Dierenopvang ’t Noordbroek in Almelo.
De honden die bij de opvang binnen komen hebben vaak flinke trauma’s en gedragsproblemen. Het is aan mij de taak om hier mee aan de slag te gaan, een passend trainingsplan te maken en de honden een zo fijn mogelijk verblijf te geven. Het uiteindelijke doel is om de hond weer te plaatsen bij een nieuwe eigenaar.

Op dit moment hebben wij helaas zelf geen hond in huis. Wel stellen wij ons huis open voor pups of pubers die een pleeggezin nodig hebben vanuit de dierenopvang.

Ik kijk er naar uit om u en uw hond te ontmoeten op 1 van onze lessen!