Hoopers

Hoopers is een opkomende, nieuwe, hondensport in Nederland. Deze hondensport is geschikt voor elke baas en elke hond. Een hooper parcours is zo gemaakt dat het minimaal belastend is voor zowel hond als baas.

Een hooper parcours bestaat uit hoopers (poortjes), tunnels, tonnen en eventueel hekjes. De baas staat op een vaste plek in het parcours en geeft door middel van stemaanwijzingen en gebaren aan hoe de hond het parcours moet lopen. Het aanleren van deze sport gebeurt drukvrij en op een positieve manier.

Omdat de baas niet mee hoeft te rennen en de hond niet hoeft te springen of scherp te draaien, is deze hondsport geschikt voor iedereen. Oude honden, honden met een blessure of beperking, jonge honden die bijvoorbeeld nog niet in agility getraind mogen worden, kunnen deze sport beoefenen. Uiteraard is deze sport ook heel erg geschikt voor de actieve honden en bazen. Het parcours hoeft niet op snelheid te worden afgelegd, maar dit mag natuurlijk wel!

Het mentale aspect maakt deze sport extra leuk en uitdagend. Het daagt hond en baas uit samen te werken en na te denken over de wijze waarop een parcours kan worden afgelegd met de daarbij behorende aanwijzingen.

Wilt u op een positieve manier leren samenwerken met uw hond, dan is hoopers een heerlijk actieve hondensport voor hond en baas!

Locatie HancateMaandag
18.30 tot 19.30 Beginners
19.30 tot 20.30 Gevorderd