Flyball

Heeft u een balgekke hond en wilt u hondensport graag beoefenen in een gezellig team, dan is flyball wellicht wat voor jullie!

Flyball is de enige teamsport binnen de hondenwereld. Zowel hond als baas moeten echte teamplayers zijn, door goed samen te werken met je team probeer je een zo snel mogelijk resultaat neer te zetten.

Een flyball team bestaat uit zes baasjes en honden, een coach en een ballader. Als team moet je ervoor zorgen dat de honden om de beurt, als in een estafette, over vier hekjes springen, naar de flyball bak lopen en met hun poot op een plank drukken om de bal uit de bak te laten schieten, de bal te vangen en vervolgens weer met bal in hun bek, terug over de vier hekjes naar hun baas te racen. Hierbij komen verschillende technieken kijken om de hond het flyball parcours zo snel mogelijk te laten afleggen, zoals de draai bij de flyball bak of de wissel met een andere hond die van start gaat. Hier komt ook het teamwerk tussen de baasjes kijken, laat je de hond te laat van start gaan of verloopt een wissel rommelig, kost dit tijd. Strak wisselen is van groot belang en moet hard op getraind worden door de honden, maar zeker ook door de baasjes. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de technische aspecten die in een flyball training voorkomen. Flyball wordt soms bestempeld als simpel, maar niets is minder waar!

Flyball is dus een spectaculaire en snelle hondensport waarbij teamwork tussen de honden en baasjes heel belangrijk is, maar vooral plezier hebben met elkaar en de honden staat hoog in het vaandel!

Omdat flyball training lichamelijk intensief is voor de hond trainen wij dit een half uur. Let op: de hond moet lichamelijk gezond zijn om deze hondensport te kunnen beoefenen en is niet geschikt voor honden met een lange rug zoals teckels of bijvoorbeeld honden met een korte gedrongen snuit wegens ademhalingsproblemen. Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft.