Claudia Waninge

Mijn naam is Claudia. Geboren en getogen in het Gelderse Elburg, sinds 2018 woon ik samen met mijn vriend en onze 3 honden in het mooie Nijverdal.

Jarenlang heb ik moeten zeuren om een hond. Op mijn 15e mocht het dan eindelijk!! Ik vier inmiddels al zo’n 20 jaar dat ik eindelijk een hond mocht.

In de loop der jaren heb ik samen met mijn honden dan ook een heleboel leuke dingen gedaan zoals flyball, dogfrisbee, detectiewerk en coursing (windhondenrennen). Momenteel train ik Hoopers en Agility en we zijn net begonnen met Treibball, weer een nieuwe uitdaging.

Wat ook heel leuk is: Dogsurvivals! En we zijn met mooi weer graag op het water te vinden met de kano of het supboard, de hondjes gaan graag mee.

Natuurlijk is het niet alleen maar trainen, want het allerfijnst vinden de honden een lange wandeling in het bos, lekker vrij rennen, spelen en snuffelen. De beste plek om dat te doen is in de bergen, dan heb ik het niet over de Sallandse Heuvelrug maar van die mooie Zwitserse, Oostenrijkse of Franse bergen.

8 Jaar lang heb ik in een dierenasiel gewerkt. Inmiddels werk ik al een paar jaar niet meer in het dierenasiel maar ben ik financieel administratief medewerkster van beroep, even iets heel anders dus.

In Elburg was ik ook instructrice op een hondenschool en ik vind het dan ook heel leuk dat ik gevraagd ben om ook bij H.T.C. Hellendoorn training te komen geven. Plezier met je honden hebben is het leukste wat er is en ik hoop daar dan ook mijn steentje in te kunnen bijdragen.

Wie weet dan ook tot ziens!