Treibball

Net als bij hoopers draait het bij treibball om op afstand samen te kunnen werken met de hond. Bij deze uitdagende hondensport is het de bedoeling dat de hond een lichtgewicht plastic ( gym)bal, op aanwijzing van de baas, met zijn neus naar de juiste plaats duwt. Deze sport is fysiek minimaal belastend voor baas en hond, maar schept een hele leuke band door de interactie die bij deze sport wel nodig is.

Een hond aanleren de bal met zijn neus weg te duwen is soms makkelijk, maar om de hond echt balbeheersing te laten krijgen en te leren sturen met de bal is de echte uitdaging. In het begin is balbeheersing al lastig genoeg met één bal, maar uiteindelijk is het de bedoeling, dat de hond acht ballen naar de baas toe kan duwen over een afstand van 20 meter. Hierin zijn weer verschillende variaties mogelijk, waaronder het dirigeren; de hond van bal naar bal kunnen sturen om vervolgens de juiste bal naar de baas te brengen. Ook is een spelelement mogelijk waarbij de hond bijvoorbeeld een parcours van verschillende looplijnen moet volgen, terwijl hij de bal voor zich uit duwt.

Treibball is een uitdagende en leuke hondensport, waarbij positieve training en samenwerking met de hond voorop staat!

Treibball is geschikt voor iedereen, zowel baas als hond! Let op: de hond moet wel 9 maanden oud zijn voor hij of zij deze sport mag beoefenen.  

Locatie HaarleWoensdag
19.45 – 20.45