Laura Tijhof

Ik ben Laura Tijhof, hoopers, treibball en flyball instructeur. Naast mijn passie voor paarden heb ik het altijd erg leuk gevonden om met honden te werken.

Tijdens mijn opleiding dierverzorging kreeg ik de kans om met een docente en een team klasgenoten mee te doen aan de nederlandse clickerchallenge met mijn eigen eerste hond, Sarloe een geweldige duitse staande die ik tijdens een stage uit het asiel heb meegenomen. Door de trainingen voor de clicker challenge wist ik zeker dat ik met honden wilde gaan werken.

Ik heb naast het lesgeven een kleinschalige trimsalon, waarbij ik het belangrijk vind dat de hond zich zo prettig mogelijk voelt op de trimtafel. Werken vanuit rust en positief belonen vind ik hierbij enorm belangrijk!

In 2013 ben ik begonnen met trainingen in agility en flyball met onze mechelse herder Pip, ook een herplaatser met verleden. Uiteindelijk vond ik deze hondensport zo leuk dat we wedstrijden zijn gaan lopen bij de FHN. Hierin ben ik met mijn dochters en onze honden nog steeds graag actief. Ook heb ik de opleiding tot agility instructeur gevolgd bij de agility campus.

Naast de agility ben ik me gaan verdiepen in de hoopers en treibball. Dit met reden omdat het lichamelijk een stuk minder belastend is voor honden en een welkome afwisseling in de training. Ik heb mijn diploma voor hoopersinstructeur behaald bij hoopers Nederland en mijn diploma voor treibball bij TAC, treibball academie en competitie. Ook in de treibball ben ik inmiddels actief in de wedstrijdsport.

Het lesgeven, mensen op een positieve en leuke manier te laten samen werken met hun hond is mijn grootste passie. Mijn opleiding tot kynologisch instructeur heb ik gevolgd bij de Martin Gaus academie in Lelystad.